Интервью

Cristina Maimescu

"Şarmul" unei afaceri de succes

11 августа 2016

Журналист: Iuliana Mămăligă

În spatele unui succes răsunător e o muncă de gigant, e mult efort pentru rezultate uimitoare, însă nimic nu e imposibil. Acest lucru a fost valabil și pentru Cristina Maimescu, o doamnă ambițioasă și directoarea companiei „Șarm Comunicare”. De mai bine de 4 ani oferă consultanță în afaceri pentru investitorii străini care vor să inițieze un business la noi în Moldova. Compania și-a conturat un portofoliu solid și dă dovadă de profesionalism în fiecare interacțiune cu prezenții, dar și viitori clienți. Cristina însă nu se oprește aici.

Dacă aș face bilanțul pentru anii de activitate, la-ș aprecia cu o notă pozitivă. Sunt mulțumită de rezultatele și obiectivele realizate. Să fii inițiatorul unei afaceri e o excelentă ocazie pentru cei care vor să creeze, să aducă idei noi, care vor să ofere o muncă de excepție și vor să își ia soarta în propriile mâini. Drumul până la o activitate indenpendentă nu e o călătorie roz. El va fi presărat cu multe ispite care așteaptă a fi depășite cu brio, iar acest lucru îl reușește de minune compania „Șarm Comunicare”.

Luna mai a anului 2015 a deschis noi oportunități pentru companie. Belarus a fost țara care a oferit șanse de extindere a „Șarm Comunicare”. Orașul Minsk s-a dovedit a fi un loc favorabil de afaceri. Fiind o persoană ambițioasă, am decis să acumulez mai multă experiență și succese în afara țării noastre. Chiar dacă sunt pe tărâmuri străine, obiectivele mele au sorți de izbândă. La moment avem opt companii străine în calitate de clienți.

La vârsta de 23 de ani m-am ciocnit cu prima provocare serioasă. Munceam în spatele mai multor companii, iar la un moment dat am decis să ies din anonimat. Acest lucru a prins contur după ce am acumulat experiența necesară și am absolvit Dreptul. Republica Moldova nu face parte din Uniunea Europeană, are alte legi, cultură, mentalități și valori– lucruri noi pentru investitorii străini. Clienții care vor să dezvolte afaceri la noi sunt cu adevărat curajoși, cu o ambiție de fier și deciși să facă bani onești. Compania „Șarm Comunicare” este alături de ei, le oferă suport și consultanță pentru ca succesul lor să devină și al nostru.

Piața serviciilor de consultanță de la noi e una tânără. Potențialul de dezvoltare este pe termen mediu, dar suntem optimiști. Dezvoltarea unei afaceri în domeniu depinde de investiții, personal calificat, logistică, instrumente eficiente de comunicare, know-how. Este vital să identifici corect nevoile companiei și mai ales, să găsești suportul necesar pentru a mișca lucrurile din loc. „Șarm Comunicare” are grijă de un număr mare de clienți străini care au inițiat afaceri în Republica Moldova, iar noi ne bucurăm pentru reușitele acestora.

Sunt într-o permanentă documentare și acumulare de informații de dezvoltare personală și nu doar. Am citit cartea „Puterea nemărginită” a lui Tony Robbins, un best seller care a schimbat vieți a milioane de oameni. Dacă ești în căutarea unui strop de motivație sau pur și simplu vrei noi schimbări în viață, cartea aceasta poate fi o premisă pentru tine.

O altă lucrare pe care am savurat-o e „Succes și putere, 48 de legi pentru a reuși în viață” semnată Robert Green și Joost Elffers. Cartea are la bază istoria lumii și faptele marilor conducători care au luptat pentru glorie și cuceriri. Cele 48 de legi ne învață cum să obținem ceea ce vrem de la viață, de la cei din jurul nostru, sau, cum obțin alții de la noi ceea ce vor . Ambele cărți m-au modelat în felul lor, iar la moment pot spune că sunt o femeie de succes.

Compania „Șarm Comunicare” se poate mândri cu un portofoliu de 38 de companii în țară şi 8 în Belorus.

Planurile de viitor sunt ambițioase. O extindere a serviciilor de consultanță pe piața Rusiei și a Italiei sunt doar câteva dintre ideile care îmi dau târcoale. Italia este țara cu care interacționez cel mai des, dar vreau să cuceresc și alte țări. Nu exclud o lansare în politică pentru a putea schimba lucrurile în mai bine alături de acest popor. Eu cred că merităm o soartă mult mai bună decât cea pe care o avem acum. 

Nimic nu este ușor în viață, dar nici imposibil. Visam să mă lansez în afaceri, să devin antreprenoare, să fiu o femei independentă și să am ceea ce nu aveam în copilărie. Provin dintr-o familie numeroasă, iar posibilitățile părinților mei erau limitate. Acum însă, îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru ceea ce am. Наши партнеры: https://cadourionline.md/sub/kupit-svechi-na-14-fevralya-v-kishineve/

Şarm Comunicare
Republica Moldova, Chişinău
Str.Natalia Gheorghiu, 30
E-mail: sarmcomunicare@gmail.com

Ключевые слова: Cristina Maimescu