События

Au fost anuntati castigatorii concursului DAS New Vision

22 февраля 2016

Pe data de 12 februarie a avut loc ceremonia oficială de înmânare a premiilor pentru concursul studențesc DAS New Vision.

DAS New Vision – este un concurs organizat în premieră și este destinat studenților de la facultățile de Arhitectură și Design interior. Obiectivul prioritar al acestui concurs este nu doar posibilitatea de a scoate la iveală potențialul specialiștilor în devenire, dar și stimularea activității lor profesionale, precum și promovarea timpurie a acestora.

Programul concursului include două categorii: Arhitectură și Design de interior. În cadrul acestui concurs, participanții la secțiunea Design au avut de realizat interiorul unui restaurant, respectând un șir de cerințe, iar la secțiunea Arhitectură – proiectarea unui business-centru, plasat pe un teritoriu stabilit din orașul Chișinău.

Lucrările au fost examinate de un juriu profesionist, format din specialiști consacrați din domeniul arhitecturii și designului de interior.

Membrii juriului:

Galcinskii Valentin-arhitect
Ciuprin Serghei– arhitect, designer
Creanga Eduard – arhitect
Orlov Mihail– arhitect, designer
Ilie Cazacu – designer, artist plastic
Irina Greciuhina – designer
Pisin Evgheny – designer
Telpiz Gheorghe – arhitect
Oleinic Svetlana – lector superior UTM, director Şcoala de design

La concurs au fost acordate câte trei locuri pentru fiecare secţiune. Astfel, acasă au plecat învingători:

Secţiunea “Arhitectură”
Ornovetsky Andrei – locul I
Kaunov Denis – locul II
Alexa Cristina – locul III
Secţiunea “Design interior”
Istrati Anastasia – locul I
Borisova Irina – locul II
Popov Vitalia – locul III

“În viziunea noastră, majoritatea construcţiilor comerciale şi rezidenţiale din capitală nu se deosebesc printr-o gândire arhitecturală, anume de aceea am decis să implicăm tinerii în activitatea de urbanism din Chişinău. DAS speră că participarea la acest concurs va permite tinerilor specialişti să propună idei ce ţin de arhitectura oraşului Chişinău şi soluţii de design pentru nişte interioare care să asigure confortul pentru trai, odihnă şi muncă.”

Ключевые слова: DAS New Vision